Kosten sterilisatie hond vergelijken: Welke verzekeraar kiest u?

 

Bij het overwegen van een huisdierenverzekering voor uw hond, is het belangrijk om ook te kijken naar de dekking van specifieke behandelingen zoals sterilisatie. In dit artikel vergelijken we de kosten en dekking van sterilisatie bij verschillende verzekeraars, waaronder Univé, OHRA, FigoPet, HEMA, Inshared, en Dierenverzekering.nl. We geven ook enkele tips om u te helpen de beste keuze te maken.

Univé

Bij Univé zijn de kosten voor sterilisatie en castratie niet standaard gedekt onder de basisverzekering. Er is echter een aanvullende dekking mogelijk waarbij deze kosten wel vergoed worden. De verzekering dekt 80% van de gedekte zorgkosten, met een maximaal bedrag van €2.500 of €5.000 per jaar, afhankelijk van de gekozen polis.

OHRA

OHRA biedt huisdierenverzekeringen met verschillende dekkingsniveaus. De kosten voor sterilisatie zijn niet standaard inbegrepen in de basisverzekering, maar kunnen gedekt worden met een aanvullende dekking. OHRA vergoedt doorgaans 80% van de kosten, met verschillende maximale vergoedingsbedragen afhankelijk van de gekozen polis.

FigoPet

FigoPet heeft verschillende verzekeringsplannen waarbij de kosten voor sterilisatie gedeeltelijk worden gedekt. De dekking varieert van 50% tot 90%, afhankelijk van het gekozen pakket. Het maximale vergoedingsbedrag per jaar verschilt ook per polis, variërend van €2.500 tot €6.000.

HEMA

HEMA biedt een huisdierenverzekering waarbij sterilisatiekosten onder een aanvullende dekking vallen. De vergoeding is afhankelijk van de gekozen dekking, waarbij een percentage van de kosten wordt vergoed tot een jaarlijks maximum bedrag.

Inshared

Inshared biedt beperkte dekking voor sterilisatiekosten. De basisverzekering dekt deze kosten niet, maar er zijn aanvullende opties beschikbaar. De exacte dekking en percentages kunnen variëren, dus het is belangrijk om de voorwaarden goed te controleren.

Dierenverzekering.nl

Bij Dierenverzekering.nl kunnen sterilisatiekosten ook worden vergoed via een aanvullende verzekering. Net als bij andere verzekeraars, wordt een percentage van de kosten vergoed tot een vastgesteld maximum per jaar.

Vergelijking van Kosten voor Sterilisatie van Honden

 

Verzekeraar Dekking sterilisatie Vergoeding (%) Max. vergoeding per jaar
Univé Aanvullend 80% €2.500 – €5.000
OHRA Aanvullend 80% Afhankelijk van polis
FigoPet Aanvullend 50%-90% €2.500 – €6.000
HEMA Aanvullend Afhankelijk van polis Afhankelijk van polis
Inshared Aanvullend Afhankelijk van polis Afhankelijk van polis
Dierenverzekering.nl Aanvullend Afhankelijk van polis Afhankelijk van polis

 

Tips voor het Kiezen van een Huisdierenverzekering

 

1. Lees de polisvoorwaarden: Controleer altijd de kleine lettertjes om te zien wat er precies gedekt wordt en wat de uitsluitingen zijn.
2. Vergelijk meerdere verzekeraars: Gebruik vergelijkingswebsites en lees beoordelingen van andere klanten om een goed beeld te krijgen van de service en dekking.
3. Overweeg uw specifieke behoeften: Denk aan de gezondheid en leeftijd van uw hond en of aanvullende dekkingen zoals fysiotherapie of gebitszorg nodig zijn.
4. Let op de wachttijd: Veel verzekeraars hanteren een wachttijd voordat de dekking ingaat. Zorg ervoor dat u hiermee rekening houdt bij het afsluiten van een nieuwe verzekering.

Door goed te vergelijken en uw eigen situatie in overweging te nemen, kunt u de beste huisdierenverzekering voor uw hond kiezen en onverwachte kosten voor sterilisatie vermijden.

Voor meer gedetailleerde informatie kunt u de verzekeringskaarten van de betreffende verzekeraars bekijken.